Mobilya Nasıl Boyanır?
Konutlarımızda sık sık farklılık yapmak isteriz. Bazen koltuk ekibi ile tv ünitesinin yerini değiştirmek gibi veya salona küçük bir saksı koymak gibi küçük ama tesirli farklılar yaparız. Bu dahi bir nebze yeterli kazanç. Ancak daha büyük çaplı farklılıklar yapmak istersek o zaman maliyet oldukça çoğalır. Şayet maliyeti artırmadan konutlarımızda farklılık yapmak istersek yapabileceğimiz en güzel şey mobilyalarımızı yenilemektir. Rengini değiştirdiğimiz, kenarına köşesine bir şeyler ilave ettiğimiz mobilyalarımız hakikatinde tertemiz birer mobilya gibi duracaktır. Istediğiniz tüm ahşap mobilyaları hiç güçlük yaşamadan bazı teknik özelliklere dikkat ederek basitlikle boyayabilirsiniz. Bu cümlenin ardından herkesin şu suali sorduğunu dinler gibiyiz, peki mobilya nasıl boyanır? Bu sualin yanıtı mobilyanızın yapısına göre başka bir deyişle yapıldığı materyale göre tamamen farklılık gösterir. Metal ve eşi materyallerden yapılan mobilyalar farklı bir stilde boyanırken ahşap ve eşi malzemeden yapılan mobilyalar daha farklı bir biçimde boyanırlar. Biz bu yazımızda ahşap ve eşi materyallerden yapılan mobilyaların nasıl boyandığı mevzusunda bilgiler vereceğiz.
Mobilya nasıl boyanır mevzusunu düzey düzey anlatırsak çok daha anlaşılır ve pratik olacaktır. Öncelikle mobilya boyama alanını hazırlamanız gerekli. Çünkü yapacağınız harekâtlar güzergahında çevre kirlenir. Bunu önlemek için geniş bir plastik örtü ya da daha önceki bir çarşafı tüm tabana serebilirsiniz. Ardından boyamaya karar verdiğiniz mobilyayı buraya getirin. Güzelce her yerini silip arının. Değişik harekâta geçmeden önce mobilyanın üzerinde hiç toz kalmaması gerekli.
Arınılan mobilya zımpara yapmak için hazırdır. Zımpara yapmak, ahşap mobilyalar üzerinde renk dalgalanmalarının olmasını maniler. Ayrıca boyanın mobilya üzerinde kalmasını ve kısa zaman içerisinde dökülmemesini de sağlar. Zımpara yapmak güç bir iş olsa da mobilya boyama mevzusunda çok önemli bir noktadır. Zımpara kağıdını aldıktan sonra ahşapta kullanılan ağaç yönünde tüm mobilya yüzeyini zımparalamanız gerekir. Özellikle parlak cilalı mobilyaların yeni boyayı yakalaması için bu cilanın tamamen gitmiş, boyaya hazır hale gelmiş olması gerekir. Isterseniz zımpara yaptıktan sonra astar atabilirsiniz. Bu her mobilya için koşul değildir isterseniz yapabilirsiniz.
Geldik mobilya nasıl boyanır mevzusunda son noktaya, zımparalanmış mobilyayı güzelce boyayın. Isterseniz azıcık kuruduktan sonra da üzerine cila atın. Renk tonu istediğiniz hale gelene kadar bir iki kat boya kullanabilirsiniz.