Kalorifer Nasıl Boyanır?
Kış mevsimi yanaşıyor ve artık zamanın çoğu da konutlarda geçirilmeye başlanacak. Kış için yapılan hazırlıklar arasında kalorifer bakımları da bulunuyor. Bakım denildiğinde yapılacak paklik ve hakimiyetler ile kaloriferin daha yararlı çalışması anlaşılıyor elbette. Bunun yanında uzun vakit kullanılmaktan rengi solmuş olan peteklerin boyanması da anlaşılmalıdır. Kalorifer nasıl boyanır ya da konutta boyanır mı diye soruyorsanız bu sualinizin yanıtı evet olacaktır. Petekleri boyamak için üretilmiş boyaları kullandığınızda isterseniz rengini de değiştirmeniz ve dekorasyonunuza uygun hale getirmeniz de olasıdır. Kalorifer peteklerinizin rengi soldu ya da bozulduysa yenilemek çok maliyetli olacağından yalnızca boyamak ile uygun biçimde yenileyebilirsiniz.
Rengi Bozulan Kalorifer Nasıl Boyanır?
Her şeyden ehemmiyetlisi bu harekâtı yapmayı düşünüyorsanız havalar iyice soğumadan harekete geçmelisiniz. Zira kalorifer nasıl boyanır dendiğinde her şeyden evvel soğuk olduğu anlarda diye yanıtlanmaktadır. Petek sıcak olduğunda yapılacak boyanın yakalaması olası olmayacaktır. Boyama harekâtı yapıldıktan sonra da boya bütün anlamıyla kuruyana kadar kalorifer netlikle yakılmamalıdır. Boyanın daha basit yapılabilmesi için petekleri sökmeni gerekiyor. Bu azıcık külfetli bir iş ve ben sökmek istemiyorum diyorsanız o biçimde de boyama harekâtını yapabilirsiniz. Yalnız bu gidişatta boyanın çevreye atlamaması için tedbir almalısınız. Petekleri söktünüz ya da yerinde duruyor öncelikle iyice tozundan ve kirine temizletmelisiniz. Özellikle tozlu yüzeylerde yapılan boyadan bereket alınması olası olmamaktadır.
Kalorifer Peteği Boyanır mı?
Kalorifer boyamak için iki çeşit boya üretilmiştir bir sprey boya bir de bayağı fırça ile sürülen boya, boyayı alırken bunun kalorifer için kullanılacağını belirtmelisiniz ki bu biçimde satıcı size doğru boyayı verecektir. Boyadan evvel yapılacak iki operasyon daha bulunuyor. Kalorifer nasıl boyanır diyen bireylerin dikkat etmesi gereken nokta evvel zımpara yapmaktır. Bu biçimde boyayı basit sürmenizi sağlayacak bir taban elde edebilirsiniz. Paslanmış olan kısımlar varsa buralara da pas giderici astar kullanmalısınız. Zımparanın sonrasında tüm peteği astar boya ile bir kat boyamalısınız. Astarın kurumasının ardından bayağı boyayı kullanın. Boya kuruduktan sonra artık kalorifer petekleriniz kışa hazır olacaktır.