İç Tasarımda Müşteri Beklentilerini Yönetme Rehberi

İç Tasarımda Müşteri Beklentilerini Yönetme Rehberi

Müşteri beklentilerini yönetmek, iç tasarımın temel bir parçasıdır. Önünüzde engeller olduğunda müşterilerinizin aşırı hayal kırıklığına uğramamasını sağlayacak olan şey onlarla güvene dayalı bir ilişki kurmanızdır.

Bu gönderi, tasarım ve yenileme sürecinde herhangi bir yanlış anlama veya sürpriz olmaması için sizinle bir sözleşme imzalamadan önce iç tasarım müşterilerinizin beklentilerini yönetmenize yardımcı olacak bir kılavuz niteliğindedir. Gönderen istemci soru için proje kapsamı için bütçeleme için sorunlarınızı çözeceğini umuyorum.


Müşteri anketi

Potansiyel bir müşteri bir proje için sizinle iletişime geçtiğinde, aradıklarını daha iyi anlamak için bir iç tasarım müşteri anketi doldurmalarını isteyin . Bunu ilk görüşmeden önce gönderebilir veya ilk görüşmeniz sırasında doldurabilirsiniz.

Şeffaflık

İlk toplantınız sırasında, tüm gerekçeleri kapsadığınızdan emin olun. Potansiyel müşterinize karşı şeffaf olun. Onlara tasarım sürecinizin nasıl çalıştığını, ödemelerin nasıl yapıldığını, proje süresince birbirinizle nasıl iletişim kuracağınızı, bir e-postayı veya kısa mesajı yanıtlamanızın ne kadar süreceğini vb. anlatın. Çalışma saatleriniz açısından müşteri beklentilerini yönetmek için de sınırlar belirlemelisiniz (örneğin, Pazartesiden Cumaya 09:00 - 17:00 arası, hafta sonları müsait değilim gibi).

Proje kapsamı

Müşterinizden tasarımlarıyla neyi başarmak istedikleri ve zaman çerçevelerinin ne olduğu hakkında mümkün olduğunca fazla ayrıntıya girmelerini isteyin . Bu konuşmayı yaptıktan sonra, beklentilerinin mümkün olup olmadığını onlara bildirin. Hiçbir şeyi yalanla süslemeyin veya tutamayacağınız sözler vermeyin, çünkü bu kimseye fayda sağlamaz ve yalnızca müşterinizi hayal kırıklığına uğratır. Bu noktada müşteri beklentilerini yönetmek projenin başarısı için çok önemlidir.

Bütçe

Müşterinizin bütçesini öğrenin. Çoğu müşteri, projelerin normalde ne kadara mal olacağından emin değildir. Geçmiş deneyimlerinize dayanarak bunu belirlemelerine yardımcı olabilirsiniz . Bütçeleri üstlenmek istedikleri proje için çok düşükse, işe yaramayacağını onlara bildirmelisiniz. Bütçe dostu tasarımlarda uzmanlaşmadığınız sürece, uygun kişi olmayabilirsiniz.

Acil eylem planı

Müşterinizin aklındaki bütçe ne olursa olsun, öngörülemeyen artışlar için bir acil durum planına da ihtiyaçları olduğunu hatırlatın . Genel yenileme bütçesinin %10-25'i arasında bir sınırla güvenlik belirlenmelidir. Nem hasarı, yapısal sorunlar, elektrik sorunları gibi iş başlamadan önce değerlendirilemeyecek beklenmedik sürprizler olabileceğinden, müşterinize bunun gerekli olduğunu açıklayın.

İş yoğunluğu

Halihazırda rezerve edilmiş birkaç başka projeniz varsa, mevcut iş yükünüzü potansiyel müşterilerinizle paylaşmaktan korkmayın. Müşteri beklentilerini yönetmenin büyük bir kısmı, projenin tamamlanması için makul bir zaman çerçevesi üzerinde anlaşmaya varmaktır. Bu nedenle bant genişliğinizi önceden bilmelerini sağlamak, başlangıçta beklediklerinden daha uzun sürebileceğini anlamalarına yardımcı olacaktır.

Portföy ve 3D renderlar

Müşterinizin portföyünüzü görme şansı olmadıysa , ilk görüşme sırasında onlara çalışmalarınızı gösterin veya toplantınızdan önce dijital portföyünüze bir bağlantı gönderin. Müşteriniz için bir 3B oluşturmak için bir oda planlama yazılımı kullanmayı planlıyorsanız , ne bekleyecekleri konusunda daha iyi bir fikir edinmeleri için onlara daha önce yaptıklarınızı gösterebilirsiniz.

Sözleşme

Sizin iç tasarım sözleşmesi yasal olarak bağlayıcıdır ve projenin tüm bilgileri vermeleri gerekmektedir. Ne kadar detaylı olursa o kadar iyi. İşin kapsamını, tasarım ücretlerini, çizim detaylarını, satın alma sürecini, iade ve iptalleri, geri ödenebilir giderleri, ödeme koşullarını, sigortayı vb. içermelidir. Gerekirse müşterinizle her noktayı gözden geçirebilirsiniz.

Hata payı

Bir ev yenileme projesi sırasında neredeyse her zaman planlandığı gibi gitmeyen bir şeyler vardır . Konsültasyonunuz sırasında bundan bahsedin. İşin doğası bu ama onlara iç mimarları olarak, ortaya çıkan soruna bir çözüm bulmak için elinizden gelen her şeyi yapacağınıza dair güvence verin.

Yönetim

Müteahhitlerinizin ve taşeronlarınızın nasıl çalıştığını kontrol ettiğinizi müşterilerinize bildirmeniz önemlidir . Onlardan kaynaklanan gecikmeler varsa, bu işinizi doğru yapmadığınız için değildir. Ancak, koordine etmek ve her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için elinizden gelenin en iyisini yapacağınızı onlara bildirin.

Sonraki adımlar

Müşteri beklentilerini yönetmeyi başardığınızda, onlar bilinçli bir karar verebileceklerdir . İlerlerlerse ve sizi iç mimar olarak işe alırlarsa, süreç boyunca pek çok sürpriz olmaması için her yaptığınızdan emin olmalısınız.

Bir cevap yazın