Evde Mobilya Boyama Teknikleri

Konutta mobilya boyama teknikleri, konutunuzda bir farklılık olarak yapacağınız boyama operasyonlarında oldukça işinize yarayacaktır. Evvelinde titiz bir operasyon gerektiren ve daha sonra uzun saatler alan bu boyama harekâtı, sizin seçtiğiniz mobilyaya ve boyaya göre değişebilmektedir. Birkaç evreden oluşan bu boyama harekâtında sırasıyla adım atıldığı takdirde en zaferli ve uzun ömürlü boya harekâtı reelleşecektir. İstediğiniz rengi de elde ettikten sonra güle güle kullanabilirsiniz.

Mobilya Boyama Teknikleri

Konutta mobilya boyama teknikleri olarak birkaç düzeyde ele alacağımız bu mevzu, boyayacağınız mobilyanın yapısıyla da alakalı olduğu için oldukça dikkat edilmelidir. Böylece daha kalıcı, pürüzsüz ve istediğiniz bir renkte boya elde edebilirsiniz. Boyamayı yapmadan evvel de tanımladığımız kriterlere erişmek için birkaç operasyon gerekmektedir.

  • İlk evvel boyayacağınız mobilyanın bulunduğu tabana bir plastik bir branda ya da bir örtü sermek istenmeyen boya lekelerine gözetecektir.
  • Mobilyanın yapısının pürüzsüz olması, boyanın daha kalıcı olması ve denk ölçüde ufalayabilmesi için yapılan zımpara harekâtında gerekli olan zımpara kağıdı.
  • Şayet boyama yaparken desen, biçim oluşturacaksanız muntazam ve denk bir biçim oluşturmak için istenilen ebatta bir bant,
  • Kullanıldıysa bantlar için lüzumlu olan makas,
  • Daha sonrasında gereken astar boyası ve fırça,
  • Ardından boya ve ona uygun bir rulo fırça,
  • En son ise cila ve fırçası

Sırasıyla uygulandığı takdirde istediğiniz biçimde ve renkte bir boya elde edebilirsiniz.

Mobilya Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konutunuza değişik bir hava katacak olan bu boyama harekâtını asıllaştırırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Mobilya dışında bir boya viranesi vazgeçmemek ya da boyayı danışarak alıp bütün istenilen bir rengi elde etmek gibi birtakım faktörler olabilir.Konutta mobilya boyama teknikleri için dikkat edilmesi gerekenler ise;

  • Öncelikle boyama harekâtını reelleştirdikten sonra boya daha kurumadan ikinci katı geçmemeli veya beceriksiz az uygulanan bir noktaya tekerrür boya uygulanmamalı.
  • Boyama harekâtından uzun müddet sonra boyanın ıslaklığı geçmiyorsa yanlış bir boya seçimi yapmış olmanız yüksek bir olasılıktır.

Bu noktalarda da dikkat edildikten sonra istenilen yerde, istenilen renkte ve desende bir boyama harekâtı hakikatleştireceksiniz. Oldukça cümbüşlü bir etkinlik olan boyama harekâtı ile konutunuza farklı bir hava katabilirsiniz.

Evde Mobilya Boyama Teknikleri

Evde Mobilya Boyama Teknikleri

Evde Mobilya Boyama Teknikleri

Evde Mobilya Boyama Teknikleri

Evde Mobilya Boyama Teknikleri

Evde Mobilya Boyama Teknikleri

Evde Mobilya Boyama Teknikleri

Evde Mobilya Boyama Teknikleri

Evde Mobilya Boyama Teknikleri


Bir cevap yazın